Fri mappning drabbade Jon – i slutet av sommarlovet hade husets avlopp renoverats

Artiklar om bostäder, VVS-reparationer, energi, renovering och enfamiljshus, producerade av Hausoturva.

Fri mappning drabbade Jon – i slutet av sommarlovet hade husets avlopp renoverats

Artiklar om bostäder, VVS-reparationer, energi, renovering och enfamiljshus, producerade av Hausoturva.

Joni Rapanens egnahemshus byggdes 1962 och har totalrenoverats under årens lopp. För att slutföra renoveringsrundan, han beslutade att beställa en avloppsrenovering. Renoveringen utfördes av byggnadens säkerhetsföretag under de boendes semesterresa, så inga särskilda boendearrangemang behövdes.

– Jag började renovera avloppssystemet eftersom de ursprungliga gjutjärnsrören var mer än 50 år gamla. Eftersom huset ändå börjar renoveras till stor del var det en bra idé att göra avloppsrenoveringen. Om jag någon gång behöver sälja huset blir det mycket enklare och snabbare att sälja”, säger Joni och förklarar bakgrunden till renoveringen.

– Det fanns inga problem med avloppen som sådana, utan man var mer bekymrad över deras ålder och risken för rörbrott.

Taloturva genomförde en kostnadsfri undersökning

Joni hittade Taloturva när hon sökte på internet och olika forum efter information om VVS-företag och kundupplevelser. Taloturva var bland de företag som erbjöd en kostnadsfri VVS-undersökning för att ta reda på reparationsbehovet.

– Jag hade ingen aning om hur mycket av detta gjutjärnsrör som går under huset. Undersökningen och den medföljande kartläggningen av avloppsledningarna gav mig en uppfattning om hur många rör det finns och i vilket skick de är.

– De hade också med sig ett modellrör för att visa hur det färdiga röret kommer att se ut när hylsan sätts in i gjutjärnsröret. Detta var en mycket övertygande detalj, minns Joni.

Renoveringen utfördes under en semesterresa

Innan Joni bestämde sig för att påbörja renoveringen samlade han in prisinformation från sina vänner i liknande hus. När man kommit överens om priset och tidsplanen beslutade man att gå vidare med renoveringen.

– I slutet av sommarlovet råkade Hausotur ha en lucka i kalendern den vecka vi hade semester.

– Jag sa till honom att när jag kom tillbaka skulle röran vara bortstädad och renoveringen avslutad. Det var min önskan och de uppfyllde den”, säger Joni.

Resultatet överraskade

Avloppsrenoveringen avslutade husets renoveringscykel. Joni är nöjd med hur renoveringen gick enligt kontraktet, och säger att förändringen i avloppsdriften överraskade honom.

– Jag trodde inte att du skulle märka någon större förändring, men avloppen rinner nu klart bättre. Diskbänkarna töms snabbare än tidigare”, säger Joni.

– Jag är särskilt glad över att den tidtabell som jag hade hoppats på kunde hållas. Det är något att vara riktigt nöjd med, eftersom det är ganska ovanligt i alla renoveringsprojekt nuförtiden”, avslutar Joni.

Beställ en kostnadsfri konditionsbedömning

  • Vår expert går igenom ditt hems rörsystem med dig och berättar var du kan hitta de farliga punkterna i ditt rörsystem.
  • Få viktig information om riskerna med vattenskador i ett privat hus
  • Om du vill kan du få en omedelbar offert på en VVS-reparation som passar ditt hem
  • Ett undersökningsbesök tar bara en timme av din tid

Beställ en kostnadsfri avloppsundersökning för privatbostäder här

Artiklar publicerade av Hausoturva

Taloturva publicerar användbar information om bostäder, boende och särskilt om enfamiljshus.

Taloturva är den främsta leverantören av VVS-reparationer för småhus i Finland, och vi kan reparera ditt hus på 3 dagar, utan att du behöver flytta ut.

Vi utför också kostnadsfria dräneringsundersökningar i privata hus, eftersom vi vill förhindra vattenskador i Finland. Vet du i vilket skick rören i ditt hus är?

Prenumerera på vår kostnadsfria tips-tidning

I tipsbladet hittar du information om VVS-reparationer, enfamiljshus och relaterade kostnader.

*” anger obligatoriska fält

Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.
Lämna en offertförfrågan på 25 sekunder

Är din villa i behov av reparation eller underhåll av rörsystemet? Be oss om en offert, du kommer inte att bli besviken!

*” anger obligatoriska fält

Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.