Enkel dykmetod möjliggjorde mindre avloppsrenovering

Artiklar om bostäder, VVS-reparationer, energi, renovering och enfamiljshus, producerade av Hausoturva.

Enkel dykmetod möjliggjorde mindre avloppsrenovering

Artiklar om bostäder, VVS-reparationer, energi, renovering och enfamiljshus, producerade av Hausoturva.

Under årens lopp började avloppet i en villa som byggdes 1968 av Lauri Kemilä och hans fru i Jyväskylä att visa tecken på igensättning. Taloturva valdes som entreprenör för avloppsrenoveringen på grund av sina noggranna förberedelser och sin tillförlitlighet. Renoveringen av avloppsledningarna utfördes med hjälp av dykmetoden under sommaren 2016.

– Renoveringen föranleddes av att avloppen hade blivit lite dysfunktionella med åren. Avloppen bubblade och tömdes inte ordentligt. Det tyder på att rören börjar bli ganska igensatta”, säger Lauri Kemilä.

Inga oväntade extrakostnader

Lauri bad om några offerter för att utföra renoveringen. Avloppsledningarna fotograferades och slutligen valdes den entreprenör som skulle utföra arbetet. Valet påverkades av Taloturvas noggranna förberedelser och en känsla av tillförlitlighet.

– House Security gjorde en grundlig förberedelse och beskrivning av det arbete som skulle utföras. Erbjudandet var inte det billigaste, men det verkade vara det mest tillförlitliga. Erbjudandet var sådant att vi inte kunde ådra oss några extra kostnader, även om något oväntat inträffade under arbetets utförande. Schemaläggningen fungerade också bra för oss båda, säger Lauri om de faktorer som påverkade valet.

Enkel dykmetod möjliggjorde mindre avloppsrenovering

Arbetet omfattade renovering av avloppsrören i hela huset med hjälp av blötläggningsmetoden. Doppning valdes som renoveringsmetod på grund av dess användarvänlighet. Paret ville inte åta sig ett arbete i samma storlek som en traditionell avloppsrenovering, där alla rör skulle ha behövt grävas upp.

– Den andra metoden skulle ha inneburit en mycket större renovering. Med den nedsänkta metoden behövde vi inte gräva upp avloppen”, säger Lauri.

Renoveringen utfördes i juli enligt den överenskomna tidsplanen. Arbetet påbörjades på måndagen och avslutades på torsdagen. Paret bodde hemma under hela renoveringen. Lauri nämner fokus på tillfälliga toalettlösningar som en utveckling inom bostadssektorn. Den pelletstoalett som levererades i stället för en kemisk toalett var inte det bästa alternativet, enligt Lauri.

– Det är något som är värt att tänka om”, sammanfattar Lauri.

Annars, enligt Lauri, var livet under renoveringen nästan normalt, även om det inte var möjligt att hälla vatten i avloppet.

– Arbetet gick smidigt och inom den tidsram vi hade kommit överens om. Och du kan fortfarande bo i den samtidigt”, sammanfattar Lauri.

“Avloppen verkar nu fungera som de ska”

Lauri har varit nöjd med resultatet av transplantatet. Symptomen på stopp i avloppet har nu försvunnit och avloppet fungerar som det ska. Paret hade inget att städa upp efter att ha avslutat sitt arbete för Taloturva.

– Avloppen verkar nu fungera som de ska och produkten har 10 års garanti. Om du funderar på en liknande renovering bör du be Taloturva om en offert! I vårt fall gick allt smidigt och operatörerna arbetade bra och professionellt, sammanfattar Lauri.

Beställ en kostnadsfri konditionsbedömning

  • Vår expert går igenom ditt hems rörsystem med dig och berättar var du kan hitta de farliga punkterna i ditt rörsystem.
  • Få viktig information om riskerna med vattenskador i ett privat hus
  • Om du vill kan du få en omedelbar offert på en VVS-reparation som passar ditt hem
  • Ett undersökningsbesök tar bara en timme av din tid

Beställ en kostnadsfri konditionsbedömning här

Artiklar publicerade av Hausoturva

Taloturva publicerar användbar information om bostäder, boende och särskilt om enfamiljshus.

Taloturva är den främsta leverantören av VVS-reparationer för småhus i Finland, och vi kan reparera ditt hus på 3 dagar, utan att du behöver flytta ut.

Vi utför också kostnadsfria dräneringsundersökningar i privata hus, eftersom vi vill förhindra vattenskador i Finland. Vet du i vilket skick rören i ditt hus är?

Prenumerera på vår kostnadsfria tips-tidning

I tipsbladet hittar du information om VVS-reparationer, enfamiljshus och relaterade kostnader.

*” anger obligatoriska fält

Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.
Lämna en offertförfrågan på 25 sekunder

Är din villa i behov av reparation eller underhåll av rörsystemet? Be oss om en offert, du kommer inte att bli besviken!

*” anger obligatoriska fält

Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.