VVS-reparationer i ett fristående hus bör göras innan huset säljs

Artiklar om bostäder, VVS-reparationer, energi, renovering och enfamiljshus, producerade av Hausoturva.

VVS-reparationer i ett fristående hus bör göras innan huset säljs

Artiklar om bostäder, VVS-reparationer, energi, renovering och enfamiljshus, producerade av Hausoturva.

Husförsäljaren debiterade 39 000€ för fruset rör!

Den 17 februari 2015 rapporterade Savon Sanomat om ett fall där man efter att ha sålt ett egnahemshus upptäckte att rören hade frusit under den tidigare ägarens innehav, vilket i sin tur orsakade vattenskador. Domstolen dömde den gamla ägaren att betala ett prisavdrag och skadestånd. Det totala ersättningsbeloppet uppgick till 39 000 euro. Med detta belopp skulle rörrenoveringen ha utförts två gånger redan.

Säljaren av huset kanske inte kände till problemet

I många av dessa fall handlar det om ren okunskap. HVAC-teknik och livslängden på rörledningar och system är svåra frågor för husägare att förstå, så det är förståeligt att misstag sker.

Försäkringen täcker inte när huset säljs

Försäkringen täcker vanligtvis de flesta vattenskadorna. Om huset är nyköpt och det visar sig att vattenskadan orsakades av den tidigare ägarens fel eller okunskap, måste den tidigare ägaren betala ersättning. I detta fall täcker den tidigare ägarens hemförsäkring inte en enda euro av skadan och säljaren av huset kommer att vara ansvarig för hela beloppet.

Ska du sälja ditt hus och är orolig för rörsystemets skick? Beställ en kostnadsfri tillståndsundersökning från HVAC Security!

Att sälja ett gammalt hus är alltid en risk för säljaren. I en försäljningssituation spelar den egna mänskligheten in och det är helt normalt att en småhusägare inte är expert på alla arter. Det är därför vi rekommenderar att du ber våra experter att besöka ditt hem innan du säljer ditt hus. Vi tar med oss VVS-kunskapen hem till dig.

Beställ en kostnadsfri undersökning av ditt hem

Artiklar publicerade av Hausoturva

Taloturva publicerar användbar information om bostäder, boende och särskilt om enfamiljshus.

Taloturva är den främsta leverantören av VVS-reparationer för småhus i Finland, och vi kan reparera ditt hus på 3 dagar, utan att du behöver flytta ut.

Vi utför också kostnadsfria dräneringsundersökningar i privata hus, eftersom vi vill förhindra vattenskador i Finland. Vet du i vilket skick rören i ditt hus är?

Prenumerera på vår kostnadsfria tips-tidning

I tipsbladet hittar du information om VVS-reparationer, enfamiljshus och relaterade kostnader.

*” anger obligatoriska fält

Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.
Lämna en offertförfrågan på 25 sekunder

Är din villa i behov av reparation eller underhåll av rörsystemet? Be oss om en offert, du kommer inte att bli besviken!

*” anger obligatoriska fält

Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.