Tre vanliga HVAC-problem som du kan lösa själv

Artiklar om bostäder, VVS-reparationer, energi, renovering och enfamiljshus, producerade av Hausoturva.

Tre vanliga HVAC-problem som du kan lösa själv

Artiklar om bostäder, VVS-reparationer, energi, renovering och enfamiljshus, producerade av Hausoturva.

Då och då uppstår små fel i HVAC-systemen i ditt hem, som enkelt kan åtgärdas med en DIY-lösning. Vi har sammanställt tre vanliga problem som du kan lösa själv.

1. Läckande hänglås

Ofta beror ett läckande diffusionslås på felaktig installation. Diskhon kan tidigare ha dragit dåligt, vilket resulterat i att ett diffusorlås har tagits bort, rengjorts och återinstallerats på ett felaktigt sätt. Om så är fallet kan det enkelt åtgärdas med en enkel skruvmejsel. Ta bort diffusionslåset och kontrollera att ingen del är felriktad. Kontrollera också att tätningen är vänd åt rätt håll. Om du får problem eller om läckan kvarstår trots korrekt installation, kontakta en fackman. Om diffusionslåset återigen är i uppenbart dåligt skick eller gammalt, bör det bytas ut mot ett nytt.

2. Uttryck för radiatorer

I synnerhet gamla radiatorer kan ha kalla fläckar. Det kan bero på att luft har kommit in i radiatorerna. I detta fall måste radiatorerna ventileras, dvs. luften inuti dem måste avlägsnas. I slutet av radiatorerna finns en luftskruv. Vrid försiktigt skruven moturs med luftnyckeln – på så sätt släpps luft ut ur kylaren. Fortsätt att vrida på skruven tills vatten börjar läcka ut från kylaren istället för luft. Vrid tillbaka skruven och torka upp det utläckta vattnet, t.ex. med en trasa. Du kan också placera en behållare under skruven, i vilken vattnet kommer att rinna under operationen. Om du måste vädra dina radiatorer ofta bör du göra en konditionsundersökning av värmenätet, vilket erbjuds kostnadsfritt av HVAC Security för småhus.

3. Rengöring av golvbrunnen

Om golvbrunnen inte rinner ordentligt är det värt att rengöra den senast nu. Öppna brunnen och ta bort hänglåset. Avlägsna hår och skräp från brunnen. Utöver detta bör brunnens insida också tvättas med klorit med hjälp av en diskborste. Skölj golvbrunnen med kallt vatten efter rengöringen. Under inga omständigheter får du använda samma borste för att diska. Vi rekommenderar att du använder gummihandskar under hela proceduren.

När fingret går in i munnen

Om du inte är säker på vad du gör är det ofta klokt att kontakta en fackman. Misstag inom HVAC kan trots allt bli kostsamma. Ofta är den utrustning som behövs för att lösa problem utrustning som bara proffs har tillgång till. Ett exempel på detta är en avloppskamera, som kan användas för att kontrollera avloppets skick. En regelbunden inspektion av avloppets skick bör utföras, särskilt om rörsystemet är av gjutjärn. Lyckligtvis är det mycket enkelt att ta reda på i vilket skick dina avlopp är med en kostnadsfri avloppsundersökning från Plumbing Security.

Artiklar publicerade av Hausoturva

Taloturva publicerar användbar information om bostäder, boende och särskilt om enfamiljshus.

Taloturva är den främsta leverantören av VVS-reparationer för småhus i Finland, och vi kan reparera ditt hus på 3 dagar, utan att du behöver flytta ut.

Vi utför också kostnadsfria dräneringsundersökningar i privata hus, eftersom vi vill förhindra vattenskador i Finland. Vet du i vilket skick rören i ditt hus är?

Prenumerera på vår kostnadsfria tips-tidning

I tipsbladet hittar du information om VVS-reparationer, enfamiljshus och relaterade kostnader.

*” anger obligatoriska fält

Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.
Lämna en offertförfrågan på 25 sekunder

Är din villa i behov av reparation eller underhåll av rörsystemet? Be oss om en offert, du kommer inte att bli besviken!

*” anger obligatoriska fält

Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.