Tre principer för innovation i alla sektorer

Artiklar om bostäder, VVS-reparationer, energi, renovering och enfamiljshus, producerade av Hausoturva.

Tre principer för innovation i alla sektorer

Artiklar om bostäder, VVS-reparationer, energi, renovering och enfamiljshus, producerade av Hausoturva.

Finland är ett av de länder i världen som är bäst på att utveckla nya innovationer. Så inleder Good News from Finland (GNF) sin berättelse om HVAC-säkerhet. GNF är en del av Finpro, vars uppdrag är att främja framgång för finländska innovationer över hela världen.

GNF placerar dräneringslåset för privata hus som utvecklats av LVIturva bland finska uppfinningar som sprids över hela världen, till exempel säkerhetsreflektorn och den nya eran av öronproppar.

Hur skapas innovation?

Vi vet inte så mycket om innovation. Vi känner till tekniken och människorna som bor i finska småhus. Vårt jobb är att göra livet säkert och enkelt, inte att uppfinna för att det är roligt att uppfinna.

Men här är tre punkter som vi vill dela med oss av till alla som har en liten uppfinnare i sig.

1. Ifrågasättande av det gamla sättet

År 2014 frågade vi varför avlopp i privata hus inte ersätts med muffar. I årtionden har avloppsledningar i flerfamiljshus och städer renoverats genom att ett nytt rör satts in i ett gammalt. Varför inte göra samma sak för fristående hus?

2. Lyssna på dina kunder

Målet var att utveckla en kostnadseffektiv, säker och problemfri rörrenovering. Den typ som är över på några dagar men som du kan lita på i årtionden efter att jobbet är gjort. Våra mål föddes helt och hållet ur våra kunders önskemål, behov och farhågor.

3. Arbeta för att utveckla en lösning

Vi startade ett pågående arbete, vars varaktighet ingen kunde förutse, eftersom vi skapade något nytt. Lyckligtvis kunde vi ganska snabbt hitta lämpliga leverantörer. Utmaningen var att utveckla en metod som lämpar sig för de smalare avloppsrören i småhus. I praktiken var allt tvunget att vara mindre: rörens diameter, verktygen och till och med installationsbilen måste vara mindre för att det skulle vara lätt att komma in på husens gårdar.

Inom ett år hade vi lyckats skapa vad vi visste var världens första tjänst för dämning av avlopp i privata hus.

Vad har vi lärt oss?

Innovation handlar om attityd: ifrågasätt det gamla, lyssna på dina kunder och arbeta hårt för att utveckla nya, bättre lösningar.

Vi tror att tack vare dessa principer kommer du att höra många fler innovationer under vårt namn inom området byggtjänster och komfort i fristående hus.

Med vänlig hälsning

Juhana Kilpeläinen, verkställande direktör

Artiklar publicerade av Hausoturva

Taloturva publicerar användbar information om bostäder, boende och särskilt om enfamiljshus.

Taloturva är den främsta leverantören av VVS-reparationer för småhus i Finland, och vi kan reparera ditt hus på 3 dagar, utan att du behöver flytta ut.

Vi utför också kostnadsfria dräneringsundersökningar i privata hus, eftersom vi vill förhindra vattenskador i Finland. Vet du i vilket skick rören i ditt hus är?

Prenumerera på vår kostnadsfria tips-tidning

I tipsbladet hittar du information om VVS-reparationer, enfamiljshus och relaterade kostnader.

*” anger obligatoriska fält

Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.
Lämna en offertförfrågan på 25 sekunder

Är din villa i behov av reparation eller underhåll av rörsystemet? Be oss om en offert, du kommer inte att bli besviken!

*” anger obligatoriska fält

Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.