Ingen ersättning för rostiga rör – gör ditt VVS-arbete i tid

Artiklar om bostäder, VVS-reparationer, energi, renovering och enfamiljshus, producerade av Hausoturva.

Ingen ersättning för rostiga rör – gör ditt VVS-arbete i tid

Artiklar om bostäder, VVS-reparationer, energi, renovering och enfamiljshus, producerade av Hausoturva.

Försäkringsbranschen har tröttnat på vattenskador: – Rostade rör täcks inte längre

Redan för två år sedan rapporterade Kauppalehti om försäkringsbolagens frustration över vattenskador. Det är dags för alla att vakna upp.

Den stadiga ökningen av vattenskador har fått försäkringsbolagen att vakna. Försäkringsvillkoren skärps hela tiden och det är inte lätt att få en ny försäkring som täcker vattenskador. Även då kan självrisken vara så hög som 30% av den totala kostnaden för att reparera skadan. Det är mycket pengar när man tänker på hur mycket det kommer att kosta att reparera vattenskadan i sin helhet.

Försäkringsbolaget kommer inte att reparera rören i händelse av skada.

När en vattenskada inträffar och repareras bör du vara medveten om att försäkringsbolaget inte kommer att bygga nya rörledningar. Det händer ofta att försäkringsbolaget reparerar skadan, men det gamla vattenröret lämnas kvar. Byggandet av en ny vattenledning är därför alltid kundens ansvar.

Ekonomisk ersättning kompenserar inte för känslomässigt lidande.

Täcker försäkringen ett brustet rör? Och även om skadan inträffar och en bra överenskommelse kan nås med försäkringsbolaget, måste man komma ihåg att den ekonomiska ersättningen inte kompenserar för den känslomässiga påfrestning som det innebär att reparera vattenskadan. Reparation av vattenskador innebär demontering, torkning och återuppbyggnad av strukturer. Detta kan innebära upp till sex månaders evakuering från ditt hem.

Undvik vattenskador tillsammans. Beställ en kostnadsfri undersökning för ditt hem.

Läs artikeln i Kauppalehti: http://www.kauppalehti.fi/etusivu/vakuutusala+upptäckta+vattenskador+från+rostade+rör+kompensation+av/20110889005

Artiklar publicerade av Hausoturva

Taloturva publicerar användbar information om bostäder, boende och särskilt om enfamiljshus.

Taloturva är den främsta leverantören av VVS-reparationer för småhus i Finland, och vi kan reparera ditt hus på 3 dagar, utan att du behöver flytta ut.

Vi utför också kostnadsfria dräneringsundersökningar i privata hus, eftersom vi vill förhindra vattenskador i Finland. Vet du i vilket skick rören i ditt hus är?

Prenumerera på vår kostnadsfria tips-tidning

I tipsbladet hittar du information om VVS-reparationer, enfamiljshus och relaterade kostnader.

*” anger obligatoriska fält

Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.
Lämna en offertförfrågan på 25 sekunder

Är din villa i behov av reparation eller underhåll av rörsystemet? Be oss om en offert, du kommer inte att bli besviken!

*” anger obligatoriska fält

Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.