Hushållsavdraget minskar och elpriserna stiger – nu är det bästa tillfället att köpa solpaneler

Artiklar om bostäder, VVS-reparationer, energi, renovering och enfamiljshus, producerade av Hausoturva.

Hushållsavdraget minskar och elpriserna stiger – nu är det bästa tillfället att köpa solpaneler

Artiklar om bostäder, VVS-reparationer, energi, renovering och enfamiljshus, producerade av Hausoturva.

Har du funderat på att installera solpaneler? Nu är det perfekta tillfället att förverkliga dina drömmar, för genom att utnyttja det nuvarande skatteavdraget för hushåll kan du spara tusentals euro på din energirenovering.

Regeringen är på väg att sänka bostadsbidraget. Detta är en del av en större plan för att öka skatterna med cirka 700 miljoner euro. Datumet för sänkningen är ännu inte säkert känt, men det är möjligt att ändringen träder i kraft redan i början av nästa år.

Dessutom finns det inget slut i sikte för de stigande elpriserna. Priserna för överföring av el har i åratal stigit okontrollerat, och experter förväntar sig att de kommer att fortsätta stiga i framtiden.

Så nu är det dags att kavla upp ärmarna och få ut det mesta av regeringens kapitaltillskott och undvika ständigt stigande elöverföringspriser.

Besparingar på upp till nästan 5 000 euro

Hushållsavdraget är kalenderårsspecifikt, dvs. det beviljas det år då du betalar företaget för arbetet. Om du köper en solcellsanläggning nu kan du spara upp till 2 400 euro. Hushållstillägget är personligt, men par kan få ett gemensamt tillägg på upp till 4 800 euro.

Hushållens skatteavdrag kommer att minskas avsevärt

Enligt Centralförbundet för skattetagare har upp till 400 000 personer utnyttjat hushållsavdraget varje år, vilket gör besparingarna betydande för staten. På årsbasis kommer upp till 95 miljoner euro att skäras ned från hushållens skatteavdrag. Enligt de senaste uppgifterna kommer hushållsavdraget för arbetsersättningar att minska från 50% till 40%. I praktiken skulle detta innebära att ett par som utnyttjar det maximala hushållstillägget skulle spara 300 euro mindre i framtiden.

När kan hushållsavdraget användas?

Ett hushållsavdrag är ett avdrag från skatten, dvs. det minskar det skattebelopp som ska betalas. Med hushållsavdraget kan du dra av en del av kostnaderna för arbete som utförs i hemmet, i en fritidslägenhet eller i dina föräldrars hem. Exempel på arbete som kan dras av är underhålls- och renoveringsarbeten på en bostad.

Våra solpaneler är avdragsgilla

Energiaturva ingår i förskottsuppbördsregistret och våra tjänster är avdragsgilla. Det är därför definitivt värt att utnyttja hushållsavdraget, om det överhuvudtaget är möjligt. Vi vill göra det så enkelt som möjligt för våra kunder att ansöka om hushållstillägg. Därför erbjuder vi hjälp med att ansöka om avdraget och skickar en ansökningsblankett till våra kunder. Det innebär att kunden bara behöver fylla i formuläret och skicka det till skattemyndigheten.

Skulle solpaneler vara lämpliga för ditt tak?

En solcellsanläggning är en långsiktig och förnuftig investering. Genom att producera solel skyddar du dig mot ständigt ökande överföringsavgifter och minskar ditt koldioxidavtryck.

Beställ en kostnadsfri solcellsundersökning och få mer information om fördelarna med solenergi. Undersökningen hjälper dig att ta reda på vilken typ av solpanelssystem som skulle passa bäst för ditt hem. Om du vill kan du få en offert på en solcellsanläggning vid samma besök. Undersökningen är helt kostnadsfri och förbinder dig inte till något.

Artiklar publicerade av Hausoturva

Taloturva publicerar användbar information om bostäder, boende och särskilt om enfamiljshus.

Taloturva är den främsta leverantören av VVS-reparationer för småhus i Finland, och vi kan reparera ditt hus på 3 dagar, utan att du behöver flytta ut.

Vi utför också kostnadsfria dräneringsundersökningar i privata hus, eftersom vi vill förhindra vattenskador i Finland. Vet du i vilket skick rören i ditt hus är?

Prenumerera på vår kostnadsfria tips-tidning

I tipsbladet hittar du information om VVS-reparationer, enfamiljshus och relaterade kostnader.

*” anger obligatoriska fält

Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.
Lämna en offertförfrågan på 25 sekunder

Är din villa i behov av reparation eller underhåll av rörsystemet? Be oss om en offert, du kommer inte att bli besviken!

*” anger obligatoriska fält

Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.