En kollapsad avloppsledning kan vara en mardröm – men många människor känner inte ens till faran

Artiklar om bostäder, VVS-reparationer, energi, renovering och enfamiljshus, producerade av Hausoturva.

En kollapsad avloppsledning kan vara en mardröm – men många människor känner inte ens till faran

Artiklar om bostäder, VVS-reparationer, energi, renovering och enfamiljshus, producerade av Hausoturva.

Det enskilda avloppet är den del av avloppsledningen som går från ringledningen till det kommunala avloppet. Trots att golvbrunnen är en mycket viktig del av VVS-systemet i ett hem är det inte så många som pratar om den. Det kan bero på att tomtavloppet inte ligger inne i huset, vilket gör att det känns avlägset. Det är just därför vi vill dela med oss av information om ämnet och rädda husägare från obehagliga överraskningar.

Det finns en betydande risk för kollaps i gamla avloppsledningar

I småhus som är äldre än 30 år är materialet i avloppsledningen vanligtvis betong. Risken för kollaps av ett betongrör av denna ålder är hög på grund av nötning och jordtryck. Om ett rör kollapsar kommer det omedelbart att påverka avloppssystemet i ditt hem – i värsta fall kan avloppsvattnet stiga upp i ditt hem. Att reparera en kollapsad avloppsledning kräver också alltid ett större arbete, eftersom röret måste grävas upp.

PlIturva uppgraderar avlopp med dräneringsteknik

Vi har lagt till dränering av avloppsvatten i vårt tjänstepaket. Det nya flexibla plaströret sätts in i den gamla tomtavloppet. Tekniken har en klar fördel jämfört med traditionell avloppsrenovering på plats: det finns inget behov av att gräva upp avloppet och renoveringen kan slutföras från början till slut på upp till fem timmar. Detta gör livet mycket enklare för invånarna, eftersom avloppet bara är ur funktion under några timmar. Det finns heller ingen anledning att kompromissa med kvaliteten, eftersom en gravitationsavloppsledning är extremt hållbar. Faktum är att vi aldrig skulle ha infört sujutus om vi inte var helt övertygade om slutresultatets absoluta tillförlitlighet.

Behöver du renovera ditt avlopp? Ta reda på det med en beskrivning

Vi erbjuder privata husägare professionella dräneringsbeskrivningar. Syftet med undersökningen är att fastställa det faktiska tillståndet för tomtavloppet. Om avloppet visar sig vara i dåligt skick kommer vi också att lämna ett erbjudande om reparation av avloppet på tomten. Beskrivningen är kostnadsfri och innebär inte att du förbinder dig till något.

Boka en avloppsundersökning

Artiklar publicerade av Hausoturva

Taloturva publicerar användbar information om bostäder, boende och särskilt om enfamiljshus.

Taloturva är den främsta leverantören av VVS-reparationer för småhus i Finland, och vi kan reparera ditt hus på 3 dagar, utan att du behöver flytta ut.

Vi utför också kostnadsfria dräneringsundersökningar i privata hus, eftersom vi vill förhindra vattenskador i Finland. Vet du i vilket skick rören i ditt hus är?

Prenumerera på vår kostnadsfria tips-tidning

I tipsbladet hittar du information om VVS-reparationer, enfamiljshus och relaterade kostnader.

*” anger obligatoriska fält

Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.
Lämna en offertförfrågan på 25 sekunder

Är din villa i behov av reparation eller underhåll av rörsystemet? Be oss om en offert, du kommer inte att bli besviken!

*” anger obligatoriska fält

Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.