Esa Käyhkö: “Allt gick perfekt”

Artiklar om bostäder, VVS-reparationer, energi, renovering och enfamiljshus, producerade av Hausoturva.

Esa Käyhkö: “Allt gick perfekt”

Artiklar om bostäder, VVS-reparationer, energi, renovering och enfamiljshus, producerade av Hausoturva.

– Detta hus byggdes en gång som ett evigt monument. Huset ritades av Alvar Aaltos arkitektlärling Pekka Pitkänen. Detta är ett hus i Alvar Aalto-stil. Väggarna är en halv meter tjocka och fönstren är inbäddade i ek, säger Esa Käyhkö.

“Killarna gjorde ett berömvärt jobb”

Under årens lopp har Esa och Raija arbetat hårt för att renovera huset. Den senaste renoveringen är avloppslåset vid Taloturva. Före renoveringen var avloppsrören av gjutjärn i sitt ursprungliga skick. Renoveringen inleddes med en dräneringsundersökning, där avloppens skick kontrollerades. Rören hade bevarats i ett skick som gjorde det möjligt att utföra dykningen.

– Renoveringen var en process i flera steg, eftersom huset är så stort och det finns flera avloppsledningar. Alla tre toaletterna inspekterades och byttes ut. Allt gick helt felfritt”, säger Esa.

– Pojkarna gjorde ett berömvärt jobb. Allt gick som det skulle. Städningen var bra, alla golv var täckta och soporna plockades upp, sammanfattar Esa.

“Renoveringen orsakade inga störningar”

Transplantationen gjordes under våren 2017, delvis under ishockey-VM. Renoveringen påverkade inte parets boendeförhållanden eller deras möjligheter att se matcherna. En del av tiden tillbringade de i Helsingfors.

– Renoveringen orsakade inga störningar och vi kunde följa tävlingarna normalt”, säger Esa.

LVITurva kokemuksia Kayhko2

“Vi kan rekommendera House Security”

Efter renoveringen fotograferades och diskuterades det slutliga resultatet av instickningen tillsammans.

Esa beskriver slutresultatet som bra. Avloppsrenoveringen var den sista större renoveringen som paret hade planerat hittills. Esa räknar med att allt kommer att vara bra under en lång tid framöver. De fick ett mycket trevligt intryck av hur företaget fungerar.

– Vi fick ett fint och trevligt intryck. Vårt område består av hus som byggdes under samma period, 1964-1965, så jag är säker på att andra kommer att behöva renovera sina avlopp vid något tillfälle. Vi kan rekommendera House Security till våra grannar och vi har redan haft diskussioner med dem”, säger Esa.

– Vi har gett positiv feedback om Taloturva. Allt gick väldigt bra, avslutar Esa.

Artiklar publicerade av Hausoturva

Taloturva publicerar användbar information om bostäder, boende och särskilt om enfamiljshus.

Taloturva är den främsta leverantören av VVS-reparationer för småhus i Finland, och vi kan reparera ditt hus på 3 dagar, utan att du behöver flytta ut.

Vi utför också kostnadsfria dräneringsundersökningar i privata hus, eftersom vi vill förhindra vattenskador i Finland. Vet du i vilket skick rören i ditt hus är?

Prenumerera på vår kostnadsfria tips-tidning

I tipsbladet hittar du information om VVS-reparationer, enfamiljshus och relaterade kostnader.

*” anger obligatoriska fält

Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.
Lämna en offertförfrågan på 25 sekunder

Är din villa i behov av reparation eller underhåll av rörsystemet? Be oss om en offert, du kommer inte att bli besviken!

*” anger obligatoriska fält

Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.