Det är stor skillnad på hur avloppet fungerar – vattnet försvinner nu omedelbart från diskhon

Artiklar om bostäder, VVS-reparationer, energi, renovering och enfamiljshus, producerade av Hausoturva.

Det är stor skillnad på hur avloppet fungerar – vattnet försvinner nu omedelbart från diskhon

Artiklar om bostäder, VVS-reparationer, energi, renovering och enfamiljshus, producerade av Hausoturva.

Avloppet och gjutjärnsrören i Liisa och Jouko Rautomäkis hus från 1960-talet var i originalskick. Renovering av avlopp Rautomäe hade satt 2018 som deadline för när deras hus skulle anslutas till vattenkooperativets avloppssystem. Enligt teamet var dykning det enda genomförbara alternativet för att renovera avloppet.

När familjen Rautomäe byggde sitt hus på 1960-talet var avloppen gjorda av gjutjärnsrör istället för plaströr. Det grundläggande problemet med gamla gjutjärnsrör är oxidation, som kan orsaka dolda läckor när avloppen åldras. Avloppen blir också feta och samlar på sig smuts, vilket syns bäst när diskhon inte längre spolar ordentligt.

– Vi hade inget akut behov av att renovera, men vi visste att dessa gjutjärnsrör inte skulle hålla för evigt. Här är vattenkooperativets avloppsledningar och pumpbrunnar, som är nära färdigställande och bör anslutas under 2018. Jag tänkte att då borde rören vara på plats”, säger Jouko Rautomäki.

– Allt annat var bra, men diskhon i köket fungerade inte längre som den skulle. Det var det bästa sättet att se att det fanns saker i rören.

“Transplantation var det enda alternativet”

Familjen Rautomäe blev först bekanta med Taloturva 2014, när företaget renoverade parets tappvarmvatten- och värmenät. Efter en lyckad renovering hade de också företaget i åtanke för avloppsrenoveringen.

– Jag såg en demonstration av installationen i Kouvola och kom till slutsatsen att detta är det enda alternativet för oss också. Låt oss inte börja gräva nya rör, säger Jouko.

“Renoveringen var enkel för oss”

För invånarna var den fyra dagar långa renoveringen av Iron Hills mycket enkel. Paret åkte till stugan när renoveringen började och återvände när allt var klart. Jobbet slutfördes i tid och störde inte det normala livet.

– Två killar kom på måndag morgon. De började täcka golvet och tog bort toalettsitsen och luktfällorna. “På torsdagen ringde de oss och sa ‘kom hem, det är klart här'”, skrattar Jouko.

– Jag gick för att se den här någon gång på kvällen. På den tiden var det strumpa i röret och tryckluft under natten för att expandera strumpan.

“Det är en stor skillnad!”

I och med renoveringen av avloppssystemet i Iron Hills finns det ingen anledning att oroa sig för gamla rör eller problemområden, och du kan tryggt ansluta ditt hus till vattenkooperativets avloppssystem. Utöver dessa faktorer säger Jouko att en synlig fördel är att avloppen dräneras bättre.

– Det är en stor skillnad! Vattnet rinner ner i varje diskho utan att du märker det. Förr i tiden rann vattnet från handfaten långsamt ner i avloppet. Det är uppenbart att om rören är blockerade kommer vattnet inte att komma igenom.

– Jag skulle säga att det arbete vi har gjort nu med byggnadsskyddsföretaget har gått smidigt och jag har varit nöjd. Jag kan rekommendera företaget, avslutar Jouko.

Beställ en kostnadsfri konditionsbedömning

  • Vår expert går igenom ditt hems rörsystem med dig och berättar var du kan hitta de farliga punkterna i ditt rörsystem.
  • Få viktig information om riskerna med vattenskador i ett privat hus
  • Om du vill kan du få en omedelbar offert på en VVS-reparation som passar ditt hem
  • Ett undersökningsbesök tar bara en timme av din tid

Prenumerera på ett gratis gymkortkonstverk här

Artiklar publicerade av Hausoturva

Taloturva publicerar användbar information om bostäder, boende och särskilt om enfamiljshus.

Taloturva är den främsta leverantören av VVS-reparationer för småhus i Finland, och vi kan reparera ditt hus på 3 dagar, utan att du behöver flytta ut.

Vi utför också kostnadsfria dräneringsundersökningar i privata hus, eftersom vi vill förhindra vattenskador i Finland. Vet du i vilket skick rören i ditt hus är?

Prenumerera på vår kostnadsfria tips-tidning

I tipsbladet hittar du information om VVS-reparationer, enfamiljshus och relaterade kostnader.

*” anger obligatoriska fält

Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.
Lämna en offertförfrågan på 25 sekunder

Är din villa i behov av reparation eller underhåll av rörsystemet? Be oss om en offert, du kommer inte att bli besviken!

*” anger obligatoriska fält

Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.