Säästä sähköä lämpöverkkoremontin avulla

Tuntuuko kotonasi paikoitellen viileältä? Vedätkö aamulla herätessä villasukkia jalkaan, mutta keittiöön päästessä jalat jo hikoavat? Joudutko usein lisäämään putkistoon vettä? Onko kotisi yli 35 vuotta vanha? Jos vastasit kysymyksiin kyllä tai oman lämpöverkkosi kunto mietityttää sinua muuten, kannattaa tilata ilmainen lämpöverkon kartoitus ja varmistua lämmitysjärjestelmän ajanmukaisuudesta ja toimintakunnosta.

Sähkön hinnan nousu ja sähkön säästö on puhututtanut suomalaisia ja erityisesti talven koittaessa monet miettivät sähkönkulutuksen säästötoimenpiteitä. Kun kotisi lämpöverkko on nykyaikaisten standardien tasalla, säästät kuluissa ja voit olla varma lämpöjärjestelmäsi turvallisuudesta.

Sähkön säästöä

Omakotitalon sähkön kulutus

Sähkönkulutukseen vaikuttaa tietysti omakotitalon koko sekä asukkaiden toiveet asumismukavuudelle, eli se, miten lämpimänä asuntoa halutaan pitää. Myös erilaiset rakennusmateriaalit vaikuttavat siihen, miten paljon kotonasi kuluu sähköä. Esimerkiksi Ikkunoiden määrä ja laatu vaikuttaa lämpöhukkaan.

Talon sekä patteriverkon ikä on kuitenkin usein yksi suurimmista tekijöistä, joka vaikuttaa lämpöverkon uusimistarpeeseen. Yli 35 vuotta sitten rakennetut omakotitalot kaipaavat vähintään lämpöverkon kartoitusta, jotta sen kunto saadaan selville ja voidaan tehdä suunnitelma remonttitarpeelle. Usein iäkkäiden talojen kohdalla patterien uusiminen on ajankohtaista ja sillä saavutetaankin helposti haluttu lopputulos niin asumismukavuuden kuin sähkön säästönkin kannalta.

Kun halutaan pienentää asumiseen liittyviä kustannuksia, energian säästö on tekijä, johon kiinnitetään eniten huomiota. Lämpöverkon uusiminen voikin tuoda kunnon säästön sähkölaskuusi. Monissa perheissä pyritään saamaan säästöä sähkökuluihin pienentämällä kodin lämpötilaa. Kuitenkin lämpöverkon uusiminen saattaisi lisätä energian säästöä asumismukavuudesta tinkimättä.

Pattereiden kunto kannattaa tarkistuttaa säännöllisin väliajoin sähkön säästön lisäksi myös vesivahinkoriskin välttämiseksi. Lue sivustoltamme lisää lämpöverkon uusimisen vaikutuksesta turvallisuuteen ja sähkön hintaan. Tilaa kauttamme ilmainen lämpöverkkokartoitus ja paranna kotisi energiatehokkuutta.

Tilaa ilmainen lämpöverkkokartoitus tästä

Ennen lämpöverkkoremonttia kannattaa teettää perusteellinen kartoitus, jonka avulla saat tietoa lämmitysjärjestelmäsi nykytilasta sekä arvion sen suositellusta uusimisaikataulusta. Ota yhteyttä asiakaspalveluumme, jos haluat tietää aiheesta lisää ja tilaa tällä lomakkeella omakotitaloosi lämpöverkkokartoitus.

Ammattilaisen suorittama - Sähkön säästöä lähes varmasti

Kuntokartoituksen suorittaa ammattilainen, joka tarkistaa pattereiden kunnon ja lämpöverkon toimivuuden. Myös paisunta-astian kunto sekä lämpöverkon paine ja pattereiden lämmönluovutuskyky tarkastetaan. Lopuksi tarkastuksessa ilmi tulleet seikat käydään asiakkaan kanssa läpi ja asiantuntija antaa arvionsa lämpöverkon sekä pattereiden kunnosta ja oletetusta käyttöiästä sellaisenaan. Lisäksi saat meiltä kuntotarkastukseen perustuvan tarjouksen lämpöverkkoremontin toteuttamisesta.

Säästä sähköä lämpöverkkoremontin avulla

Kannattaako lämpöverkkokartoitus?

Kuulostaako sähkön säästö ja energiatehokkuuden lisääminen hyvältä, mutta et ole varma kannattaako lämpöverkon tarkastus tehdä juuri sinun kotonasi? Jos kotisi lämpöverkon asentamisesta on kulunut yli 23 vuotta tai huomaat, että putkistoon tulee lisätä jatkuvasti vettä, on aika tarkistaa sen toimivuus. Lisäksi jos patterit ovat joissain huoneissa viileitä tai kotonasi tuntuu jatkuvasti liian kylmältä, kannattaa tehdä kartoitus pattereiden toimintakunnosta. Kartoitus ei maksa sinulle mitään, mutta saat tärkeää tietoa oman järjestelmäsi toimivuudesta, ja kartoituksen tulosten pohjalta sinun on helppo tehdä päätös lämpöverkon mahdollisesta uusimisesta.

Mitä kartoituksessa yleensä ilmenee?

Lämpöverkon kartoituksessa asiakas saa tietää putkiston sekä lämpöpattereiden kunnon. Lisäksi saadaan selville, onko putkistoon kertynyt sakkaa, mikä voi vähentää veden virtaustehoa ja heikentää lämmön tuotantoa. Tärkeää on myös saada selville, onko nykyisessä putkistossa vuotokohtia ja onko vuoto aiheuttanut muita ongelmia esimerkiksi rakenteisiin. Myös paineet tarkastetaan, sillä vähäinen paine voi aiheuttaa ongelmia veden kierrossa ja vähentää energiatehokkuutta.

Mahdollinen lämpöverkkoremontti suoritettaan kartoituksen perusteella ja vaihtoa kaipaavat osat vaihdetaan uusiin ja energiatehokkaisiin komponentteihin. Remontin avulla voi paitsi saada säästöä sähkökuluihin, myös minimoida erilaiset riskitekijät tulevaisuudessa. Tilaa kartoitus sivustoltamme jo tänään ja voit nauttia kotisi lämmöstä nyt ja tulevaisuudessa.

Mietityttääkö kotisi putkiston kunto? Selvitä se maksutta!

Kartoitus on omakotiasujille täysin maksuton, eikä sido sinua mihinkään.