Viemärin toiminnassa on iso ero – vesi häviää nyt lavuaarista heti

Rautomäen viemärit uusiksi

Viemärin toiminnassa on iso ero – vesi häviää nyt lavuaarista heti

Liisa ja Jouko Rautomäen 1960-luvun talon viemäri valurautaputkineen oli alkuperäiskunnossa. Viemäriremontin takarajaksi Rautomäet olivat asettaneet vuoden 2018, jolloin heidän talonsa tulee liittää vesiosuuskunnan viemäröintiin. Joukon mukaan sukitus oli ainut varteenotettava vaihtoehto viemärin kunnostamiseksi.

Kun Rautomäet rakensivat taloaan 1960-luvulla, tehtiin viemärit muoviputkien sijaan valurautaputkista. Vanhojen valurautaputkien perusongelmana on hapettuminen, joka saattaa aiheuttaa piilovuotoja viemäreiden vanhetessa. Viemärit myös rasvoittuvat, ja niihin kertyy likaa, mikä näkyy parhaiten siitä, ettei lavuaari enää vedä kunnolla.

– Meillä ei ollut mitään pakottavaa tarvetta remontille, mutta oli tiedossa, että nämä valurautaputket eivät kestä loputtomiin. Tässä on vesiosuuskunnan viemärit ja pumppukaivot lähellä valmiina, ja niihin pitää liittyä vuonna 2018. Ajattelin, että siihen mennessä pitää olla putket laitettuina, Jouko Rautomäki kertoo.

– Kaikki pelasi muuten ihan hyvin, mutta keittiön lavuaari ei enää oikein vetänyt. Siitä huomasi parhaiten, että putkissa alkoi olla tavaraa.

“Sukitus oli ainut vaihtoehto”

Taloturvaan Rautomäet tutustuivat jo vuonna 2014, kun yritys remontoi pariskunnan käyttövesi– ja lämpöverkon. Hyvin sujuneen remontin myötä yritys oli mielessä myös viemäriremontin kohdalla.

– Näin Kouvolassa sukituksen asennusnäytöksen ja tulin johtopäätökseen, että tämä on ainut vaihtoehto meilläkin. Ei ruveta kaivamaan uusia putkia, Jouko toteaa.

“Remontti oli meille helppo”

Rautomäkien kohdalla neljä päivää kestänyt remontti oli asukkaita ajatellen erittäin helppo. Pariskunta lähti remontin alkaessa mökille ja palasi takaisin, kun kaikki oli valmista. Homma valmistui sovitussa aikataulussa, eikä se häirinnyt normaalia elämää.

– Kaksi kaveria tuli maanantaina aamuna. He alkoivat suojata lattiaa ja irrottivat WC-istuimen ja hajulukot. Torstaina he soittivat meille, että “tulkaahan kotia, täällä on nyt valmista”, Jouko naurahtaa.

– Kävin tässä kyllä katsomassa joskus iltasella. Silloin oli sukkaa putkessa ja paineilmat yön yli päällä, jotta sukka laajeni.

“Kyllähän siinä on iso ero!”

Rautomäkien viemäriremontin myötä vanhojen putkien toiminnasta tai ongelmakohdista ei tarvitse kantaa huolta, ja talon voi turvallisin mielin liittää vesiosuuskunnan viemäröintiin. Näiden seikkojen lisäksi Jouko toteaa näkyvänä hyötynä sen, että viemärit vetävät paremmin.

– Kyllähän siinä on iso ero! Vesi menee joka lavuaarista alas niin, ettei huomaakaan. Ennen vanhaan lavuaareista vesi mennä lirutteli hiljalleen viemäriin. Se nyt on selvää, että jos putket ovat tukossa, niin ei sieltä vesikään mene läpi.

– Sanoisin, että mitä nyt on Taloturvan kanssa hommia tehty, niin ovat menneet mallikkaasti ja olen ollut tyytyväinen. Voin suositella yritystä, Jouko sanoo lopuksi.

Tilaa maksuton kuntokartoitus

  • Asiantuntijamme käy läpi kotisi putkiston kanssasi ja kertoo, mistä löytyy putkiston vaaranpaikat
  • Saat tärkeää tietoa omakotitalossa piilevistä vesivahinkoriskeistä
  • Saat halutessasi heti tarjouksen kotiisi sopivasta putkiremontista
  • Kartoituskäynti vie aikaasi vain tunnin verran

Tilaa maksuton kuntokartoitus tästä

Pyydä tarjous tai kysy lisää meiltä

Heräsikö kiinnostus? Kysy rohkeasti meiltä lisää mitä vaan asiaan tai palveluihimme liittyen, autamme mielellämme!