VIDEO: ”Erittäin juohevaa ja mukavaa toimintaa”

Video: "Erittäin juohevaa toimintaa" | Taloturva-kokemus | Aurinkosähköjärjestelmä

Aurinkosähköjärjestelmä Valkamalle

VIDEO: ”Erittäin juohevaa ja mukavaa toimintaa”

Erkki Valkama on eläkkeellä. Pariskunnan talo on Erkin itsensä ja hänen poikansa elementeistä rakentama talo, joka valmistui noin 20 vuotta sitten. 175 asuinneliön lisäksi lämmitettävää tilaa on myös puolilämpimässä autotallissa. Talo on sähkölämmitteinen ja vuosittainen sähkönkulutus on Erkin mukaan noin 25 000 – 30 000 kWh. Ajatus aurinkosähköjärjestelmän asennuksesta sai alkunsa Taloturvan yhteydenotosta.

– Kun tämä on sähkölämmitteinen talo, niin mitkään lämpökaivot ja maalämmöt eivät tulleet kysymykseen. Sitten kun Taloturva otti sopivassa rakosessa yhteyttä, niin asiaa lähdettiin miettimään, Erkki muistelee.

Puhdasta energiaa auringosta

Päätös järjestelmän asennuksesta oli lopulta helppo, vaikka Erkki alkuun olikin hieman epäileväinen. Aurinkosähköjärjestelmän tuottama puhdas energia sekä sähkölaskujen summan pienentäminen kiinnostivat.

– Tuntuu mukavalta, kun aurinko antaa tuolta taivaalta energiaa sitten muuallekin kuin nahkaan, Erkki hymyilee.

– Alun perin järjestelmän piti käsittää 24 paneelia. Mutta kun invertteri toimitettiin ja siinä oli kapasiteettia vähän suurempaankin määrään, niin päädyimme lopulta asentamaan katolle 33 aurinkopaneelia, jotta kaikki teho saataisiin irti, Erkki kertoo.

Pohjolan Energiaturva 12 1

Asennuksen jälkeinen siivous jätti siistin jäljen

Asennus vei noin kaksi päivää. Erkin mukaan Taloturvan asentajat tulivat paikalle täsmällisesti luvattuna aikana. Invertterin paikkaa päätettiin vaihtaa vielä kesken asennuksen. Vaihdos onnistui ongelmitta ja asentajat siivosivat jälkensä asianmukaisesti.

– Olen sanonut, etten ole vielä tavannut yhtään sähkömiestä, joka siivoaisi jälkensä. Mutta nyt tapasin. Asentajat siivosivat kaikki roskat ja jopa imuroivat sen paikan, johon invertteri asennettiin ja jossa oli eniten roskaa. He tekivät erittäin puhdasta jälkeä. Täytyy siis perua puheeni sähkömiehistä, Erkki naurahtaa.

– Minun mielestäni Taloturvan henkilökunnan, niin asentajien kuin valkokaulushenkilöidenkin kanssa toimiminen oli erittäin jouhevaa ja mukavaa. Kaverit olivat hirveän kivoja, meillä ei ollut pienintäkään vastoinkäymistä tai hankaluutta. Mukavia ukkoja, Erkki kuvailee.

”Minulla ei ole mitään negatiivista sanottavaa”

Pariskunnalle jäi kokonaisuudesta positiivinen kokemus. Tarkempia lukuja aurinkosähköjärjestelmän hyödyistäsaadaan vasta myöhemmin, mutta Erkin kokemukset ovat olleet tähän asti niin hyvät, että hän uskaltaa suositella vastaavaa järjestelmää muillekin.

– Tietysti sitä toivoo, että tämä näkyy sähkö- ja siirtomaksuissa. Toisaalta sitten taas mukavaa on se, että aurinkosähköjärjestelmän tuottama energia on varmasti puhdasta, eikä siitä ole jäämässä haittoja lapsille tai lastenlapsille, Erkki sanoo.

– Jos ystäväni tai tuttavani harkitsisi vastaavan aurinkosähköjärjestelmän asentamista, niin kyllä uskaltaisin hyvinkin suositella Taloturvaa. Minulla ei ole mitään negatiivista sanottavaa, Erkki päättää.

Pyydä tarjous tai kysy lisää meiltä

Heräsikö kiinnostus? Kysy rohkeasti meiltä lisää mitä vaan asiaan tai palveluihimme liittyen, autamme mielellämme!