Vaivaton viemäriremontti Taloturvalta

Karvosen viemäriremontti

Vaivaton viemäriremontti Taloturvalta

Reijo ja Helmi Karvonen omistavat vuonna 1965 rakennetun omakotitalon Urjalankylästä. Parin viime vuoden aikana kodin alkuperäisviemäröinnin kunto alkoi mietityttää pariskuntaa, joten he päätyivät tilaamaan viemäriremontin Taloturvalta. Eläkepäiviään viettävien Karvosten remontti järjestyi vaivattomasti ja asiallisesti.

– Ennen remonttia kodissamme oli valurautaputkisto, jonka vanhan kansan seppä aikoinaan kävi asentamassa. Parin viime vuoden aikana aloimme kiinnittää huomiota hitaaksi muuttuneeseen keittiön ja suihkutilojen viemäröintiin. 60-luvulla rakennetut rautaputket olivat määränsä päässä, Reijo toteaa. Karvoset halusivat teettää remontin ennen kuin vahinkoja syntyisi. Pahimmassa tapauksessa putket olisivat pettäneet talvella pakkasten aikaan, jolloin remontti olisi ollut haastava toteuttaa. – Kesäaikana tehtynä tällainen remontti on kivuton, eikä ongelmia synny esimerkiksi ilmastoinnin kanssa, kun ulko-ovet voi pitää auki, Reijo kertaa.

Taloturva tutuksi torilla

Reijo kertoo tunteneensa sukitusmenetelmän jo pidemmän aikaa. Torilla asioidessaan hän päätyi Taloturvan esittelyauton luokse, jossa myyntimies alkoi jututtaa häntä. Reijo jätti tietonsa yritykselle ja kertoo valinneensa Taloturvan urakoitsijaksi esittelyautolla tapahtuneen kohtaamisen myötä. Remontti tehtiin viiden päivän aikana.

– Ensimmäisenä päivänä pojat eivät saaneet imuautoa paikalle, mutta sitten alkoi tapahtua. Kaikki kävi sujuvasti, ja pojat rassailivat talossamme ahkerasti. Työ suoritettiin sukitusmenetelmällä niin, ettei paikkoja tarvinnut purkaa isommin, ja me saimme olla paikalla, Reijo kertoo.

– Remontti oli kohdallamme vaivaton tapaus ja onnistui hyvin. Remonttimiehet suojasivat lattiat ja kulkuyhteydet ensimmäisenä päivänä, eikä sotkua päässyt syntymään, Reijo tuumaa.

Vesi kulkee putkissa vaivatta

Taloturvan tekemän puhdistuksen jälkeen todettiin, ettei vanhoissa valurataputkissa ollut tukoksia, reikiä tai murtumia. Vanhoihin putkiin oli kuitenkin kertynyt liettymää, ja haarapaikat olivat ahtautuneet.

Karvosten ei tarvinnut lähteä evakkoon kotoaan, vaikka putkisto olikin viikon verran käyttökiellossa. He pääsivät saunomaan lähellä olevalle mökilleen ja pystyivät käyttämään omaa kompostoitavaa ulkohuussiaan.

Ainoa asia, mikä eläkkeellä olevaa pariskuntaa viemäriremontissa huolestutti, oli remontin hinta. Kotitalousvähennys kuitenkin auttoi asiassa. Reijo kokee, että Taloturva on toimiva ratkaisu vastaavissa remonttikohteissa ja remonteissa. Sukituksen myötä vesi kulkee kodin putkissa sutjakasti.

– Vielä tällä hetkellä olemme omien kaivojemme varassa. Kunta on luvannut tuoda viemäröinnin meille parin vuoden kuluessa. Talomme on tulevaisuudessa helppo kytkeä kunnan viemäröintiin, kun putkistot ovat nyt kunnossa. Eikä remontti talon arvoa laske. Olemme tyytyväisiä lopputulokseen, Reijo kiittelee.

Lue blogistamme, miksi viemäri kannattaa huoltaa säännöllisesti ja miten pakkasen aiheuttamia ongelmia voi ennaltaehkäistä.

Pyydä tarjous tai kysy lisää meiltä

Heräsikö kiinnostus? Kysy rohkeasti meiltä lisää mitä vaan asiaan tai palveluihimme liittyen, autamme mielellämme!