Ilkka Mikkonen: “Mahdollisen vesivahingon sattuessa korvaus on varmempi”

Mikkosten lämpöverkot uusiksi

Ilkka Mikkonen: “Mahdollisen vesivahingon sattuessa korvaus on varmempi”

Mikkoset päättivät teettää 1970-luvun lopussa rakennettuun omakotitaloonsa lämpöverkkoremontin. Kipinän remonttiin ryhtymiselle antoivat vanhan putkiston myötä mahdollisissa vesivahinkotilanteissa pienentyneet vakuutuskorvaukset. Taloturvan toteuttamasta lämpöverkkoremontista jäi asukkaille hyvät kokemukset.

Mikkosten talon lämmitystä on kehitetty useaan otteeseen vuosien varrella. Alkuperäisen öljylämmityksen rinnalle on tullut niin ilmalämpöpumppu kuin aurinkokeräimiäkin, sekä viimeisimpänä muutama vuosi sitten asennettu ilma-vesilämpöpumppu. Varsinainen lämpöverkko putkineen ja pattereineen oli kuitenkin alkuperäinen.

– Käyttövesiremontti tehtiin jo aiemmin, mutta lämpöputket olivat alkuperäiset. Päällimmäisenä syynä remonttiin ryhtymiselle oli, että putkilla alkoi olla ikää jo 38 vuotta. Jos jotain ongelmia tulee, vakuutukset korvaavat paremmin, kun lämpöverkko on uusi, Ilkka Mikkonen kertoo.

Hommat sujuivat aikataulun mukaisesti

Mikkosten remontissa lämpöverkkoputket uusittiin, ja vanhat patterit vaihdettiin uusiin. Entinen lämpöverkko oli rakennettu ja koteloitu pitkälti rakenteiden pinnalle, joten putkien sijoitteluun ei tarvinnut tehdä muutoksia.

– Remontti kesti kahdeksan päivää ja meni aikataulun mukaisesti. Työntekijät olivat ammattilaisia – remontista jäi hyvät kokemukset, Ilkka toteaa.

Remontti ei vaikuttanut asumiseen

Mikkosen mukaan kahdeksan päivää kestänyt työmaa ei aiheuttanut ongelmia asukkaiden arkeen. Muutamia tiivistettäviä läpivientejä löytyi, mutta ne katsottiin Taloturvan kanssa jälkitarkastuksessa ja sovittiin tarvittavista toimenpiteistä.

– Asumisen kanssa ei ollut mitään ongelmaa. Jälkisiivoukset hoidettiin sovitusti. Remontin jälkeen jälkitarkastuksessa todettiin muutama väljäksi jäänyt läpivienti, joiden tiivistämisestä sovittiin, Ilkka kertoo.

– Toteutus sujui kokonaisuudessaan hyvin. Meidän tapauksessa remontin hyöty on käyttövarmuus, jota uusittu lämpöverkko tuo.

Tilaa maksuton kuntokartoitus

  • Asiantuntijamme käy läpi kotisi putkiston kanssasi ja kertoo, mistä löytyy putkiston vaaranpaikat
  • Saat tärkeää tietoa omakotitalossa piilevistä vesivahinkoriskeistä
  • Saat halutessasi heti tarjouksen kotiisi sopivasta putkiremontista
  • Kartoituskäynti vie aikaasi vain tunnin verran

Tilaa maksuton kuntokartoitus tästä

Pyydä tarjous tai kysy lisää meiltä

Heräsikö kiinnostus? Kysy rohkeasti meiltä lisää mitä vaan asiaan tai palveluihimme liittyen, autamme mielellämme!