Viemärin sukitus omakotitaloissa

viemärin sukittaminen

Viemärin sukitus omakotitaloissa

Mitä tarkoittaa viemärin sukitus omakotitaloissa? Sukittaminen on saneerausmenetelmä, jossa viemäriputket uudistetaan sujuttamalla vanhan putken sisään epoksimuovinen sukka. Kun epoksi kuivuu, sukka kovettuu ja muuttuu kestäväksi viemäriputkeksi. 

Viemärin sukitus tehdään tavallisesti yli 30 vuotta vanhoihin valurautaputkiin.

Sukituksen suurin hyöty on perinteistä putkiremonttia edullisempi hinta. Talon rakenteita ei tarvitse purkaa eikä putkia kaivaa esille maan alta, mikä säästää työn kustannuksia, materiaaleja, siivouskuluja ja ympäristöä. 

Perinteinen putkiremontti tarkoittaa vanhojen putkien korvaamista uusilla. Lopputuloksena talo saa uutuuttaan hohtavan putkiston, mutta urakka on melkoinen ja työn kustannukset suuret.

Viemärin sukittaminen kestää alle viikon, eikä kotoa tarvitse muuttaa evakkoon. 

Vanhojen putkien huono kunto ei ole este viemärin sukitukselle. Edes reiät vanhassa putkessa eivät haittaa, koska uusi putki kantaa itse itsensä. 

Sukitetut putket kestävät seuraavat 50 vuotta, mikä vastaa perinteisellä tapaa uusittujen putkien käyttöikää.

Sukitus on eri asia kuin pinnoitus

Joskus ihmiset sekoittavat sukituksen ja pinnoituksen keskenään. Ne ovat kuitenkin kaksi eri asiaa.

Pinnoituksessa putken sisään ruiskutetaan pinnoite, joka suojaa putkea kulumiselta ja paikkaa pienet hiushalkeamat. Jos putkisto on huonossa kunnossa tai siinä on reikiä, pinnoitus on riskialtis vaihtoehto. Pinnoituksen käyttöikä on 10–20 vuotta, jonka jälkeen putkisto on vaihdettava uuteen.

Sukitus on pinnoituksen tapaan helppo toteuttaa, mutta tarjoaa huomattavasti kestävämmän lopputuloksen.

Viemärisukituksen hinta

Viemärisukituksen hintaan vaikuttavat putkiston koko, haarojen lukumäärä, putkien kunto sekä uusittavien laitteiden ja kalusteiden lukumäärä. Viemärisukitus on hintavampi menetelmä kuin pinnoitus, mutta laatu ja elinkaari huomioon ottaen nykyisistä menetelmistä usein paras.

Omakotitalon viemärin sukituksen hinta on 15 000 € – 30 000 €.

Artikkelissa Putkiremontin hinta? kerromme, kuinka paljon käyttövesiputkiremontti maksoi 220 neliön kohteessa.

Maksuton viemärikuvaus omakotitaloihin

Viemäriremontin suunnittelu kannattaa aloittaa vanhan putkiston kuvaamisella.

Tukkeumat ja halkeamat paljastuvat, kun asiantuntija kuvaa viemärin. Älä siis epäröi tilata kartoituskäyntiä, jos viemärin kunto askarruttaa. Moni viemäri on vaarassa rikkoutua. Tilastojemme mukaan noin puolet kuvatuista kohteista vaativat ripeää kunnostusta, koska viemäri on vaarassa rikkoutua.

LVIturva kuvaa viemärin maksutta kaikissa yli 30 vuotta vanhoissa omakotitaloissa. Kuvauksen jälkeen saat halutessasi tarjouksen viemärin sukituksesta.

LVIturvalla viemärin kuvaus on maksutonta eikä sitouta mihinkään.

Tilaa maksuton viemärikuvaus