Viemärin pinnoitus pettää – tältä putket näyttävät jo muutaman vuoden päästä

viemärin pinnoitus

Viemärin pinnoitus pettää – tältä putket näyttävät jo muutaman vuoden päästä

Pinnoitus saattaa kuulostaa houkuttelevalta ratkaisulta kodin viemäristön ehostamiseen, sillä menetelmä suhteellisen on helppo ja nopea. Monet omakotiasukkaat ovatkin sen valinneet. Tämä on ymmärrettävää, sillä putkiston pinnoitus on myös halpa verrattuna varmempiin putkiremonttimuotoihin, ja vain harvalla on tarvittavaa asiantuntemusta aiheesta. Viemärin pinnoitus on kuitenkin pitkällä aikavälillä hyvin kallista.

Viemärin pinnoitus saattaa kestää vain muutaman vuoden

Yllä oleva kuva on otettu viemärikameralla erään omakotitalon pinnoitetusta viemäristöstä. Kuvasta näkee selkeästi, miten pinta on rikkoutunut useasta kohdasta. Tämä ei ole millään tavalla poikkeuksellinen tapaus. Kuvaamme jatkuvasti pinnoitettuja viemäristöjä, jotka ovat kuin kauhuelokuvasta.

Aiemmin pinnoitetun viemäristön huono kunto on usein yllätys asukkaille. Helposti kuvitellaan, että koska viemäri on pinnoitettu ammattilaisen toimesta, kaiken on oltava kunnossa. Todellisuudessa pinnoite saattaa kestää vain muutaman vuoden. Tämän jälkeen viemäristö on ehostettava uudelleen, sillä jälleen huonossa kunnossa olevat viemäriputket voivat johtaa vesivahinkoon sekä terveyshaittoihin.

Pinnoitetun viemärin kunto kannattaa tarkistaa

Yllä mainittujen seikkojen takia on ensisijaisen tärkeää, että viemäristönsä pinnoittaneet kuluttajat tarkistuttavat putkien kunnon säännöllisesti. Omakotiasukkaat voivat esimerkiksi hyödyntää Taloturvan maksutonta viemärikuvausta.

Pyydä tarjous tai kysy lisää meiltä

Heräsikö kiinnostus? Kysy rohkeasti meiltä lisää mitä vaan asiaan tai palveluihimme liittyen, autamme mielellämme!