Viemärin kuvaus pelastaa vesivahingolta

viemärin kuvaus

Viemärin kuvaus pelastaa vesivahingolta

Seinien takana ja lattian alla piilevien viemäriputkien kuntoa on lähes mahdotonta arvioida omin silmin. Putkien kunnon kartoittamiseksi luotettavin tapa on pyytää apuun ammattilainen, joka kuvaa viemäriputket sisältäpäin asiaankuuluvalla laitteistolla.

Kuvaus tehdään ujuttamalla viemäriin kaapeli, jonka päässä on kamera. Kamera välittää videokuvaa monitoriin, jonka perusteella asiantuntija tekee arvion putkien kunnosta.

Kuvaus paljastaa myös tukkeumat ja mahdolliset vuotokohdat. Hiushalkeamat osoittavat riskialttiit kohdat, jotka saattavat pettää tulevaisuudessa.

Viemärikuvaus on ensimmäinen askel viemäriremontin suunnittelussa, ja se kannattaa tehdä hyvissä ajoin. Kartoituksen pohjalta voi myös suunnitella, yhdistääkö käyttövesiputkien tai lämpöverkoston remontin samaan urakkaan. Se voi säästää kustannuksia ja vaivaa, kun asiat hoituvat yhdellä kertaa. 

Milloin on oikea aika kuvata putket?

30 vuotta vanha valurautaputki on parhaat päivänsä nähnyt ja sen kunto tulisi tarkistaa. Vesivahingon vaara kasvaa vuosi vuodelta, ja yli 40 vuotta vanhat putket muodostavat huomattavan vesivahingon riskin.

Valurauta on yleisimmin käytetty materiaali suomalaisten omakotitalojen viemäreissä. Putkien iän ja materiaalin voi tarkistaa talon asiakirjoista. Jos putkiremontista ei löydy merkintää, putket ovat todennäköisesti alkuperäiset.

Monet putkihuoltoihin ja talotekniikkaan erikoistuneet yritykset tekevät omakotitalojen viemärikuvauksia tuntiveloituksella.

Lasku kipuaa helposti satoihin euroihin. Ennen ajanvarausta kannattaa huomioida, mitä muita palveluja yritys tarjoaa. Putkitukoksiin erikoistunut yritys ei välttämättä ole paras vaihtoehto, kun suunnitellaan viemärin uusimista.

LVIturvalta maksuton viemärin kuvaus

LVIturvalla tarjoamme maksuttoman viemärikuvauksen kohteisiin, joissa on yli 30 vuotta vanha valurautaputkisto.

Kartoitamme myös vesikalusteiden, käyttövesiputkien ja lämpöjärjestelmän kunnon.

Kartoitus kestää noin tunnin. Käynnin päätteeksi käymme kanssasi läpi putkiston kunnon, vaaranpaikat ja riskitekijät. Annamme yleispätevän arvion, milloin mitkäkin putket on viisainta uusia.

Jos putkiremontti on ajankohtainen, saat tarjouksen samalla. Viemärin kuvaus on pelastanut monet vesivahingoilta. Tilastojemme mukaan jopa puolessa kuvatuista kohteista havaitsemme vakavia riskejä.

Tilaa maksuton viemärin kuvaus tästä

Pyydä tarjous tai kysy lisää meiltä

Heräsikö kiinnostus? Kysy rohkeasti meiltä lisää mitä vaan asiaan tai palveluihimme liittyen, autamme mielellämme!