Vesikiertoinen lämmitysjärjestelmä – Tee nämä ennen lämmityskauden alkua

lämpöpatterin kunto

Vesikiertoinen lämmitysjärjestelmä – Tee nämä ennen lämmityskauden alkua

Vesikiertoinen lämmitysjärjestelmä – Tee nämä ennen lämmityskauden alkua

Vesikiertoisen lämmitysjärjestelmän toiminta on hyvä tarkistaa ennen lämmityskauden alkua. Samalla on hyvä tarkkailla lämmitysverkoston yleiskuntoa. Jos lämmitysverkko on yli 35 vuotta vanha, kannattaa samalla harkita sen uusimista.

Vesikiertoisen lämmitysjärjestelmän tarkistuslista:

  1. Ilmaa patterit.
  2. Tarkista termostaattien ja venttiilien toiminta.
  3. Tarkista pyöriikö vesipumppu ja millä nopeudella. Jos lämmitysverkoston paluuveden lämpötila on liian korkea, alenna nopeutta.
  4. Tarkista menoveden lämpötilan säätökäyrä.
  5. Tarkista lämmitysverkoston paine ja lisää vettä tarvittaessa. Lämmitysverkoston paineen on hyvä olla n. 1bar, kun menovesi on lämmintä.

Lähde: Lämmitysenergia Yhdistys ry

Milloin pitäisi harkita lämmitysverkkoremonttia?

Jos talosi lämmitysverkosto on yli 35 vuotta vanha, kannattaa harkita sen uusimista. Uusittu lämmitysverkosto säästää energiakustannuksissa ja tuo mielenrauhaa. Vanha lämmitysverkosto voi vuotaessaan aiheuttaa myös vesivahingon talon rakenteisiin. Usein lämmitysverkoston vuodot ovat pieniä salakavalia tihkuvuotoja, jotka havaitaan vasta pitkän ajan kuluttua. Lämmitysverkoston vuotoja pystyy seuraamaan painemittarista. Jos lämmitysjärjestelmään joudutaan lisäämään vettä, tarkoittaa se aina jonkinlaista vuotoa jossain päin järjestelmää. Vesi ei haihdu verkostosta itsestään.

Tilaan maksuton kuntokartoitus LVIturva:lta – Tehdään samalla teille maksutta lämmitysjärjestelmän tarkastuksen

Pohjolan LVIturva Oy tarjoaa teille maksutta LVI-järjestelmän kuntokartoituksen. Me haluamme asiantuntijoina tuoda tiedon kotiinne. Nyt lämmityskauden lähestyessä, voimme tehdä teille samalla lämmitysjärjestelmän tarkastuksen.

Pyydä tarjous tai kysy lisää meiltä

Heräsikö kiinnostus? Kysy rohkeasti meiltä lisää mitä vaan asiaan tai palveluihimme liittyen, autamme mielellämme!