Vanhat kupariputket voivat aiheuttaa suuren vesivahingon

Omakotitalon putkiremontti

Vanhat kupariputket voivat aiheuttaa suuren vesivahingon

Kupariputkien käyttöikä on vaikea arvioida. Putken kestävyyteen vaikuttaa moni tekijä. Kestävyyteen vaikuttavat asennustapa ja paikka, veden laatu, painevaihtelut, kannakointi, veden virtaus sekä rakenteissa olevat kuparin kanssa reagoivat aineet. Jos kysessä on kuparinen käyttövesiputkisto, on sen tekninen käyttöikä noin 30 vuotta.

”Yli 30 vuotta vanhojen talojen vesivahingot eivät ole harvinaisia, kertoo vahingontorjuntapäällikkö Jari Pekka Koskela vakuutusyhtiö Ifistä. 80-luvulla asennettujen kupariputkien pitäminen vielä tänään käytössä on arpapeliä, sillä putket kuluvat ja syöpyvät ja niiden liitoksiin voi tulla vuotoja.”

Korvaako vakuutus vesivahingon omakotitalossa?

Yksikään vakuutusyhtiö ei korvaa putkivuotoja täysin. Putkiston ikä vaikuttaa korvauksen suuruuteen. Vahingon sattuessa vakuutusyhtiö ei asenna uutta putkistoa. Putkiston uusiminen on aina kiinteistön omistajan vastuulla.

”– Monelle saattaa tulla yllätyksenä, että vaurioituneen putkiston ikä vaikuttaa vahingonkorvauksiin kaikissa vakuutusyhtiöissä, Koskela huomauttaa. Putkiston jokaisesta ikävuodesta tehdään kolmen prosentin vähennys ja alapohjaan asennetuista vielä lisävähennys. Vanhoja putkia ei korvata ja vähennykset ulottuvat myös vesivahingosta johtuviin korjauskuluihin.”

Putkiremontti on omakotitalon tärkein remontti.

”– Kun nuoripari ostaa vanhan talon, halutaan siihen usein heti uudet pinnat ja keittiökaapistot. Kannattaisi kuitenkin uusia ensin putket, sillä vuoto voi johtaa juuri asennettujen pintojen repimiseen auki, Koskela huomauttaa.”

Vesivahingon voi aiheuttaa myös vanha lämminvesivaraaja tai muu vesijärjestelmän osa. Siksi on tärkeää tarkistaa putkiremontin yhteydessä koko järjestelmän kunto, ja uusia vanhat laitteet ja osat.

Putkiremontti kannattaa aloittaa talon vesiputkiston kuntokartoituksella. Pohjolan LVIturva tarjoaa vesi- ja lämmitysputkiston kuntokartoituksen veloituksetta.

Vanhojen kupariputkien aiheuttamista vesivahingoista omakotitaloissa uutisoi Ilkka 26.10.2013.

Talotturva - Kotisi kumppani

TILAA ILMAINEN VIEMÄRIKUVAUS TALOTURVALTA

Asiakastyytyväisyytemme on 98% tutkitusti.
Kuvaamme ennen vuotta 1985 valmistuneen omakotitalosi putket täysin ilmaiseksi etkä sitoudu mihinkään. Vältä siis vesivahingot helposti tietämällä viemäriesi ja putkiesi kunto.

Varaa viemärikuvaus antamalla tietosi lomakkeella