Romahtanut tonttiviemäri voi olla painajainen – silti moni ei edes tiedosta vaaraa

halkeama putkessa

Romahtanut tonttiviemäri voi olla painajainen – silti moni ei edes tiedosta vaaraa

Tonttiviemäri on se viemäriputkiston osuus, joka kulkee rengaskaivosta kunnan viemäriin. Vaikka tonttiviemäri on erittäin tärkeä osa kodin putkistoa, siitä puhutaan kovin vähän. Tämä saattaa johtua siitä, ettei tonttiviemäri ole kodin sisällä, jolloin se tuntuu etäiseltä. Juuri tämän takia haluamme jakaa tietoa aiheesta ja säästää omakotiasukkaita ikäviltä yllätyksiltä.

Vanhoissa tonttiviemäreissä on merkittävä romahtamisriski

Yli 30 vuotta vanhoissa omakotitaloissa tonttiviemäri on materiaaliltaan yleensä betonia. Kulumisen ja maanpaineen vaikutuksen takia tämän ikäluokan betoniputken romahtamisvaara on suuri. Jos putki pääsee romahtamaan, se vaikuttaa välittömästi kodin viemärin toimintaan – pahimmillaan viemärivedet voivat nousta asuinrakennukseen. Romahtaneen tonttiviemärin korjaaminen vaatii myös aina mittavan urakan, sillä putki joudutaan tässä tapauksessa kaivamaan esiin.

LVIturva ehostaa tonttiviemärit sujutustekniikalla

Olemme lisänneet tonttiviemärin sujutuksen palvelukokonaisuuteemme. Sujutuksessa uusi taipuisa muoviputki asetetaan vanhan tonttiviemärin sisään. Tekniikassa on selkeä etu perinteiseen tonttiviemäriremonttiin verrattuna: viemäriä ei tarvitse kaivaa esiin ja remontti voidaan tehdä alusta loppuun jopa viidessä tunnissa. Tämä helpottaa huomattavasti asukkaiden arkea, sillä viemäri on käyttökiellossa vain muutaman tunnin. Laadustakaan ei tarvitse tinkiä, sillä sujutettu tonttiviemäri on erittäin kestävä. Emme oikeastaan olisi ikinä ottaneet sujutusta käyttöön, ellemme olisi täysin vakuuttuneita lopputuloksen tinkimättömästä luotettavuudesta.

Pitääkö tonttiviemäri remontoida? Se selviää kuvauksella

Tarjoamme omakotiasukkaille ammattilaisten tekemiä tonttiviemärin kuvauksia. Kuvauksen tarkoitus on selvittää tonttiviemärin todellinen kunto. Mikäli viemäri osoittautuu huonokuntoiseksi, jätämme samalla tarjouksen tonttiviemäriremontista. Kuvaus on maksuton, eikä velvoita mihinkään.

Varaa viemärikuvaus

Pyydä tarjous tai kysy lisää meiltä

Heräsikö kiinnostus? Kysy rohkeasti meiltä lisää mitä vaan asiaan tai palveluihimme liittyen, autamme mielellämme!