Omakotitalon putkiremontti kannattaa tehdä ennen talon myyntiä

omakotitalon putkiremontti

Omakotitalon putkiremontti kannattaa tehdä ennen talon myyntiä

Talon myyjälle 39 000€ lasku jäätyneestä putkesta!

Savon Sanomat uutisoi 17.2.2015 tapauksesta, jossa omakotitalon myynnin jälkeen havaittiin, että putkisto oli jäätynyt edellisen omistajan aikana, mikä taas aiheutti vesivahingon. Oikeus määräsi vanhan omistajan hinnanalennukseen ja vahingonkorvaukseen. Korvaussummaksi tuli kokonaisuudessaan 39 000€. Tällä summalla putkiremontti olisi toteutettu jo kahteen kertaan.

Talon myyjä ei välttämättä tiennyt ongelmasta

Useassa tällaisessä tapauksessa on taustalla puhtaasti tietämättömyys. LVI-tekniikka sekä putkiston- ja järjestelmien käyttöikä ovat omakotiasujille vaikeasti saavutettavia asioita ja siksi on ymmärrettävää, että virheitä tapahtuu.

Vakuutus ei korvaa, kun talo on myyty

Vakuutus korvaa vesivahingosta yleeensä suurimman osan. Jos talo on vasta ostettu ja havaitaan, että vesivahinko on johtunut aikaisemman omistajan virheestä tai tietämättömyydestä, joutuu korvauksen suorittamaan aikaisempi omistaja. Tälläisessä tapauksessa aikasemman omistajan kotivakuutus ei korvaa vahingosta euroakaan vaan koko korvaussumma on talon myyjän vastuulla.

Oletko myymässä taloa ja putkiston kunto huolestuttaa? Tilaa maksuton kuntokartoitus LVIturva:lta!

Vanhan talon myynti on aina myyjälle jonkinlainen riski. Myyntitilanteessa tulee vastaan oma inhimillisyys ja on aivan normaalia, että omakotitaloasukas ei ole kaikkien lajien asiantuntija. Siksi suosittelemme, että pyydät asiantuntijamme käymään kotonanne ennen talon myyntiä. Me tuomme putkitietouden kotiinne.

Tilaa maksuton kartoitus kotiisi

Pyydä tarjous tai kysy lisää meiltä

Heräsikö kiinnostus? Kysy rohkeasti meiltä lisää mitä vaan asiaan tai palveluihimme liittyen, autamme mielellämme!