Näin syntyy innovaatio alalla kuin alalla – kolme periaatetta

innovaatio viemärin sukittamisessa

Näin syntyy innovaatio alalla kuin alalla – kolme periaatetta

Suomalainen vaatimattomuus sikseen – Suomi on maailman parhaimpia maita kehittämään uusia innovaatioita. Näin aloittaa Good News from Finland (GNF) juttunsa LVIturvasta. GNF on osa Finprota, jonka tehtävä on edistää suomalaisten innovaatioiden menestymistä maailmalla.

GNF nostaa LVIturvan kehittämän omakotitalojen viemärisukituksen sellaisten suomalaisten maailmalla leviävien keksintöjen joukkoon kuin turvaheijastimen ja uuden aikakauden korvatulppien

Miten innovaatio syntyy? 

Emme me innovaatioista paljoa tiedä. Me tunnemme suomalaisten omakotitalojen tekniikan ja asukkaat. Tehtävämme on tehdä asumisesta turvallista ja helppoa, ei innovoida keksimisen ilosta. 

Seuraavat kolme pointtia haluamme kuitenkin jakaa jokaiselle, jonka sisällä asuu pieni keksijä.

1. Kyseenalaista vanha tapa

Vuonna 2014 pohdimme, miksi omakotitalojen viemäreitä ei uusita sukittamalla. Kerrostalojen ja kaupunkien viemäreitä oli jo vuosikymmeniä entisöity ujuttamalla vanhan putken sisään uusi putki. Miksei tehtäisi näin myös omakotitaloissa?

2. Kuuntele asiakkaita

Tavoitteeksi muodostui kehittää kustannustehokas, turvallinen ja vaivaton putkiremontti. Sellainen, joka on ohi muutamassa päivässä mutta jonka työn jälkeen voi luottaa vuosikymmenien ajan. Tavoitteemme syntyivät puhtaasti asiakkaidemme toiveista, tarpeista ja huolenaiheista.

3. Tee töitä ratkaisun kehittämiseksi

Alkoi työn rupeama, jonka kestoa kukaan ei osannut ennalta arvioida, sillä loimme uutta. Onneksemme löysimme sopivat tavarantoimittajat melko nopeasti. Haasteena oli kehittää omakotitalojen kapeampiin viemäriputkiin sopiva menetelmä. Käytännössä kaiken piti olla pienemmässä koossa: putkien läpimitta, työkalut ja jopa asennusauton oli oltava pienempi, jotta sillä pääsisi kätevästi talojen pihoihin.

Vuoden kuluessa olimme onnistuneet luomaan tietääksemme maailman ensimmäisen omakotitalojen viemäreiden sukituksiin keskittyneen palvelun.

Mitä opimme?

Innovaation tekeminen on ennen kaikkea asenteessa: kyseenalaista vanha, kuuntele asiakkaita ja tee ahkerasti töitä uusien, parempien ratkaisujen kehittämiseksi.

Uskomme, että näiden periaatteiden ansiosta tulet kuulemaan vielä monta innovaatiota nimemme alla omakotitalojen talotekniikan ja asuinmukavuuden saralla. 

Terveisin

Juhana Kilpeläinen, toimitusjohtaja

Pyydä tarjous tai kysy lisää meiltä

Heräsikö kiinnostus? Kysy rohkeasti meiltä lisää mitä vaan asiaan tai palveluihimme liittyen, autamme mielellämme!