Kesälomalle tekemistä: nosta omakotitalon arvoa näillä vinkeillä

Omakotitalon putkiremontti

Kesälomalle tekemistä: nosta omakotitalon arvoa näillä vinkeillä

Suomen kesä on kuin tehty omakotitalon remontoijalle. Kesälomalla on aikaa, sää on useimmille töille otollinen satoi tai paistoi ja rautakaupat palvelevat hyvin aamu aikaisesta iltamyöhään.

Kokosimme parhaat vinkit kiinteistövälittäjiltä, remonttimiehiltä ja omakotiasujilta, millä keinoin omakotitalon arvoa voi nostaa.

1. Tee lista pienistä korjaustöistä

Aloita kesken jääneistä projekteista ja pienistä korjaustöistä. Kierrä talosi tai käy se mielessäsi läpi tuorein silmin.

  • Ovatko kaikki listat paikoillaan?
  • Toimivatko ovien kahvat?
  • Avautuvatko ja sulkeutuvatko ovet kevyesti?
  • Ovatko ovien karmit kunnossa?
  • Onko pihalla keskeneräisiä töitä?

Pienetkin asiat vaikuttavat talon arvoon, jos ne ovat helposti havaittavissa. Natiseva pääovi tai huonosti toimiva vesihana voi antaa epäilyttävän ensivaikutelman, vaikka talo olisi muuten hyvässä kunnossa. Ensivaikutelmalla on suuri vaikutus talosi arvoon.

Muista, että talosi arvo on viime kädessä – ei enempää eikä vähempää kuin se – mitä joku on siitä valmis maksamaan.

Esimerkiksi himmennettävä valokatkaisin on pieni sijoitus talon arvoon nähden. Mutta juuri se saattaa luoda ylellisen vaikutelman ja herättää ostajan kiinnostuksen.

omakotitalo

2. Pintaremontilla tuhansien eurojen arvonkorotus

Erilaisten pintojen, kuten seinien ja sisäkaton, rapistumisen havaitsee silmin. Toisinaan oma silmä on niin tottunut oman kodin pintoihin, ettei kellastuneeseen kaakeliuuniin tai ränsistyneeseen tapettiin kiinnitä huomiota.

Voit nostaa talon arvoa jopa tuhansilla euroilla, kun teet remontin huolellisesti ja käytät laadukkaita materiaaleja. Muista säilyttää kuitit ja tiedot käytetyistä materiaaleista. Voit tarvita niitä seuraavia remontteja ja kunnostuksen todentamista varten.

Kun valitset uuden tyylin, suosi rauhallisia ja vaaleita sävyjä, jos myyntiarvon nostaminen on remontin ensisijainen tavoite. Ne vetoavat suurimpaan osaan ihmisistä ja luovat avaruuden tuntua. Ja mitä useampi ihminen on kiinnostunut talostasi, sitä suurempi on talon rahallinen arvo.

talon katto

3. Jätä isot remontin ammattilaisille – vaikka osaisit itse

Isot remontit, kuten uusi katto, ulkoverhouksen uusiminen, sähkötyöt ja putkiremontit kannattaa jättää ammattilaisten harteille, vaikka olisit taitava käsistäsi. Sähköjen kytkennät pitää lainkin nimissä antaa valtuutetun sähkömiehen tehtäväksi. Putki- ja vesikalusteiden remonteissa vahingot voivat olla mittavat, jos jotakin sattuu.

Kun tilaat urakan erikoistuneelta yritykseltä, sinua suojelee kuluttajansuoja ja urakoitsijan vastuut.

Urakoitsijan

• takuuaika on 2 vuotta ja se alkaa urakan hyväksytystä vastaanotosta

• on korjattava takuuaikana ilmenneet virheet ja puutteet, ellei osoita niiden aiheutuneen hänestä riippumattomista syistä (näyttötaakka urakoitsijalla)

• törkeästä huolimattomuudesta tai laiminlyönnistä takuuaika on 10 vuotta.

Tehdyn työn ja uusittujen rakenteiden lisäksi urakoitsijan valinta vaikuttaa talon arvoon. Luotettavan ja maineikkaan yrityksen nimi remontin pöytäkirjassa on tuntemattomaa toimijaa vakuuttavampi.

Omakotitalon putkiremonteissa luotettava kumppanisi on LVIturva.

Epäilyttääkö kodin putkien kunto? Tilaa maksuton vesikalusteiden ja -johtojen kuntokartoitus tai viemärin kuvaus.

Tilaa Ilmainen Viemärikuvaus

Tiedätkö missä kunnossa omakotitalosi viemäriputket ovat? Vältä vesivahinkot ja tutkituta putkistosi kunto helposti täyttämällä tämä lomake. 

Kuvaamme viemärisi TÄYSIN ilmaiseksi ja annamme niiden kunnosta asiantuntijalausunnon sekä mahdollisen toimenpidesuosituksen. 

Et sitoudu mihinkään, joten kuvauksen tilaus kannattaa!

Taloturva – Asiakastyytyväisyys 98% tutkitusti!